Абитуриенти - 2023 г.

"Скъпи приятелю,

Ето, че дойде така чаканият момент, когато ще чуеш последния училищен звънец. Ще благодариш на любимите учители и приятели за годините, прекарани заедно и ще поемеш по своя път. Днес е твоят бал – твоят красив и незабравим празник! Стотици абитуриенти ще огласят Асеновград със смях и песни и ще озарят града ни с красота и младост.

В този прекрасен миг ти отваряш вратата за нови светове и за неизвестни предизвикателства. Ще учиш и работиш. Ще пътуваш и обичаш. Ще опознаеш нови места и ще заспиваш под чужди звезди. Но накъдето и да поемеш, с когото и да те срещне Негово Величество Животът, не забравяй никога откъде си тръгнал. Бъди продължение на древната история на нашия град. Носи в сърцето си онзи асеновградски дух, с който ще побеждаваш.

Тук е всичко, което ти дава здрави корени и те е направило такъв, какъвто си днес. Тук е домът ти, семейството, училището, приятелите. Тук вечерникът всяка вечер ще нашепва името ти и ще ти дава крила да полетиш към мечтите си. Бъди здрав, стъпвай уверено, обединявай воля и енергия за добри дела. И обичай! Тогава и Вселената ще се усмихне и ще ти отвърне с любов. Нека нашата положителна енергия и благословия днес да бъдат твоята щастлива орис!

На добър час!“

Кмет на Община Асеновград : Д-р Христо Грудев

ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ