450 туристи вече са посетили "Добростански бисер" край Асеновград

450 туристи вече са посетили 1225

Общо 450 души са посетили пещера "Добростански бисер" край Асеновград през първите 20 дни от отварянето на обекта. Сред туристите са и деца, които с възхищение са разгледали образуванията - дело на природата - в пещерния обект. Три организирани групи от по 20 души също са били сред посетителите. Пещерата се радва на интерес, както от местни жители, така и от хора от градове в цялата страна. Само за 20-тината дни, освен от жители на Асеновград и региона, забележителността е разгледана и от гости от Варна, Сливен, Стара Загора, Русе, Разград, Бургас и София. Повечето от тях - млади хора в трудоспособна възраст.

Въпреки забавянето за откриване на туристическия сезон, интересът към пещерата е голям и непрекъснато се получават обаждания и запитвания. До туристическия обект се достига изключително лесно. Пътеката, е достъпна за хора от почти всички възрасти. "Добростански бисер" обичайно приема посетители до 1-ви октомври. Причината е, че в условията на пещерата живеят колонии от прилепи и не е подходящо те да бъдат обезпокоявани през времето, в което зимуват там.

От ОП "Туризъм" към община Асеновград информират, че в близост до пътеката, водеща към обекта, в момента има строителен обект, който не трябва да представлява препятствие за посетителите. Поставена е бариера, целта на която е осигуряване безопасността на туристите. Тя е временна и вероятно ще бъде премахната след края на строителните дейности в района. На около 50 метра вдясно от бариерата е поставена указателна табела, която насочва желаещите как да достигнат до "Добростански бисер". В края на пътя е обособено място за паркиране на автомобили. Ходенето пеша от началото на пътеката до пещерата е около 15-20 минути.

Последна промяна:
Свалете в pdf