9-ти май: Денят на обединена Европа и 78 години от победата над хитлерофашизма

9-ти май: Денят на обединена Европа и 78 години от победата над хитлерофашизма 661

Зам.-кметът на Асеновград Петър Петров поднесе венец пред паметника на загиналите в Отечествената война, ситуиран в двора на казармения полк в града. Поводът - 9-ти май, в който се отбелязва Денят на обединена Европа и 78 години от победата над хитлерофашизма. Всички присъстващи коленичиха с минута мълчание в памет на загиналите герои, след което прозвуча и българският химн. Петров връчи и поздравителен адрес, от името на кмета на общината д-р Христо Грудев, на командира на Военно формирование 24490 полк. Красимир Ташев и на личния състав на 4-ти Артилерийски полк в Асеновград.

Ето какво казва градоначалникът в поздрава си:
"Приемете моите поздравления по повод 9-ти май - Ден на Европа и Ден на победата над фашизма във Втората световна война! 9-ти май символизира стремежа към единство, мир и просперитет в Европа. Европейското единение е градено дълго, трудно, с взаимни отстъпки и истинска солидарност. Вземайки пример от това, съм убеден, че пред нас няма пречки да изградим държавата, която заслужаваме. Вярвам, че българите могат да мечтаят и да реализират мечтите си. Затова, в този тържествен ден, в който европейците празнуваме своето обединение, желая на всички нас да бъдем по-амбициозни, по-смели, по-солидарни, по-единни. Само заедно можем да гарантираме европейското бъдеще на държавата си и нейното достойно място в обединена Европа.

На 9-ти май отбелязваме и 78 години от победата над фашизма във Втората световна война! Този ден е голям празник за България, не само защото ние сме част от Европейския съюз, но и защото страната ни е дала своя голям принос в победата срещу хитлерофашизма. Втората световна война е тази, която обединява двете големи събития – Деня на победата и Деня на Европа. Почит и благодарност към ветeраните от Втората световна война и към загиналите за освобождението на Европа и света!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!"

Освен зам.-кметът Петров, сред официалните лица на събитието днес бяха командирът на Военно формирование 24490 полк. Красимир Ташев, председателят на Общински съвет - Асеновград Драгомир Георгиев и ветерани от войните.

Последна промяна:
Свалете в pdf