90-годишен скулптор от Асеновград продължава да твори

90-годишен скулптор от Асеновград продължава да твори 306

90-годишен скулптор от Асеновград продължава да твори и да извайва с ръцете си чудновати изделия. Вълчо Иванов е художник и творец, чийто житейски път е отдаден на творенията ръчна изработка. Стотици скулптури и картини красят домове и офиси на административни сгради, не само в Асеновград, но и из цялата страна. По повод 90-годишния си юбилей, авторът събра в изложба живопис и скулптура и представи произведенията си пред асеновградска публика. Експозицията беше подредена в една от изложбените зали на Старинно училище „Св. Георги“.

Всички присъстващи бяха впечатлени от изкуството на Вълчо Иванов. Въпреки преклонната му възраст, неговите творби излъчват младежки дух. 90-годишният автор е живото доказателство за това, че докато човек създава, той е млад. Творецът експериментира с цветовете. Картините му са ефирни и завладяващи. А в пластиките му е изпипан всеки детайл, независимо дали са направени от керамика, глина или гипс. Едни от последните му произведения в изложбата са сътворени през изминалата зима.

Официален гост на откриването на изложбата беше зам.-кметът на Асеновград инж. Петър Петров. Той поднесе поздравителен адрес от името на кмета на общината д-р Христо Грудев. „Много са причините всички ние да се гордеем, че творец, като Вас, е свързал живота си с Асеновград. Поднасям Ви моето признание, не само за големия талант, с който сте благословен, а и за мисията да бъдете пазител и посланик на българската духовност. Благодаря Ви, че продължавате да сте част от културния живот на нашата община! Пожелавам Ви да сте жив и здрав за радост на всички свои близки, познати и приятели. Нека творческото вдъхновение винаги Ви съпътства и да продължавате да извайвате неповторимите си светове от хармония, топлота и светлина“, се казва в поздрава от кмета д-р Грудев.

Последна промяна:
Свалете в pdf