Асеновградският художник Геракси Гераксиев напусна този свят

Асеновградският художник Геракси Гераксиев напусна този свят 1403

Художникът Геракси Гераксиев от Асеновград изрисува последните щрихи от земния си път. С кончината му си отиде един голям творец и обичан от всички човек. Талантът му остава безсмъртен. Неговата изключителна дарба ще продължи да въздейства и вълнува хората напред в годините. Изкуството му ще бъде вечен спомен за всички асеновградчани. Творбите му завещават на Асеновград вдъхновение и безценно наследство. Геракси Гераксиев бе честен, достоен, позитивен, вярващ, а от произведенията му винаги струеше щастие, цвят, яркост и светлина.

Талантливият художник е роден през 1974 г. в Асеновград. Член е на Дружеството на пловдивските художници, „Ново арт общество“ – Асеновград и Сдружение „Творци“ – Асеновград. Има реализирани 3 самостоятелни изложби и много участия в проекти.

„Времето не е нито топло, нито студено. Ограничено е за всеки от нас. Затова всеки миг е ценен. За дума, за мисъл, за обич, за жест... С тъга разбирам, че си е отишъл Геракси Гераксиев - асеновградски творец, член на Дружество на Пловдивските художници, с реализирани 3 самостоятелни изложби и многобройни участия в съвместени арт проекти. Асеновград осиротя и скърби, защото твърде рано загуби неподражаема личност, с уникален почерк в творчеството си. Геракси Гераксиев от днес ще рисува с небесната палитра, а тук, за нас остават неговите диря и цвят. Съболезнования на съпругата му Ваня Гераксиева - уважаван общински служител, на близките и на приятелите му“, написа в страницата си във Facebook кметът на Асеновград д-р Христо Грудев.

Община Асеновград изказва искрени съболезнования на семейството, близките и приятелите!

Последна промяна:
Свалете в pdf