БФСВ и община Асеновград предизвикват асеновградчани да спортуват

БФСВ и община Асеновград предизвикват асеновградчани да спортуват 162

Българска федерация спорт за всички (БФСВ) организира за 31-ви път Национална спортна проява "Световен ден на предизвикателството‘2024", с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта (ММС), по „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата е част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”. "Световният ден на предизвикателството" е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

ПРОЯВАТА Е ПОСВЕТЕНА НА 17-ти МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ и на празника на светите братя Кирил и Методий.

СЪБИТИЕ И ДАТА: 16.05.24 г. (четвъртък), Ученическа щафета.

МЯСТО И НАЧАЛЕН ЧАС НА СТАРТА: Паметникът на Цар Иван Асен II, 10:00 ч.

ФИНАЛ: пл. „Акад. Николай Хайтов“ №9

  • ОФИЦИАЛНИ ЛИЦА - инж. Петър Петров, зам.-кмет на община Асеновград.
  • XVI Ученическа щафета - традиционна ученическа щафета.

Национална кампания "Световен ден на предизвикателството'2024" цели да насърчи и популяризира системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната  възраст, пол, социален и здравен статус. В проявата могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или конкретна двигателна активност - поне 15 минути да спортуват без прекъсване, в зависимост от собствените си физически възможности.

Предизвикателството е спортно събитие, което ще представи заедно традиционни и нови спортни дисциплини – фитнес тренировки, кросове, подвижни забавни игри, демонстрации на спортове, маратони, футбол, баскетбол, бадминтон, много групови занимания – аеробика, йога, както и съвсем нови, набиращи популярност спортове за малки и големи. Това е една възможност за участие в индивидуални или отборни спортни занимания и тренировки. В събитието могат да се включат начинаещи, активно спортуващи, хора от различни възрастови групи и такива, в неравностойно положение. Нашето желание е да предоставим съвместно един прекрасен и незабравим спортен ден на всички желаещи, които приемат спорта за предизвикателство, където е важно участието, а не победата.

Присъединете се към инициативата на БФСВ – "Световен ден на предизвикателството'2024" - спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта!

Последна промяна:
Свалете в pdf