Библиотеката в Асеновград подари "Рожден ден" на две деца, носители на приза "Читател на годината"

Библиотеката в Асеновград подари 583

В две последователни съботи на ноември Градска библиотека „Паисий Хилендарски” – Асеновград  отбеляза рождените дни на спечелилите в своеобразното състезание "Читател на годината". Официално и с много нстроение се отпразнува най-личният празник на двамата победители - за 2020 г. и 2021 г. Организирането на рождените дни е подаръкът, обявен според статута на конкурса на културната институция, за детето, прочело най-голям брой книги през съответната година. Целта на конкурса и наградата е стимулиране на четенето сред подрастващите.

Елица Кимилова - „Читател на 2020 г.” и Елмира Кадир - „Читател на 2021 г.” посрещнаха своите приятели в библиотеката. Библиотечният екип изненада децата с подготвената развлекателно-образователна програма. Част от почерпката и тортата бяха осигурени от библиотеката. Читателят на 2020 г. – шестокласничката Елица Кемилова - беше прочела 113 книги. Поради противоепидемичните мерки тогава, получаването на наградата не бе възможно  през 2021 г. Петокласничката Елмира Кадир – „Читател на 2021 г.” - беше прочела 110 книги. Темата, която избра за рождения си ден тя - „Париж и Айфеловата кула” - присъстваше в презентацията, украсата и творческите занимания.

Събитията се превърнаха във вълнуващ празник за децата, някои от които за първи път посещаваха библиотека. Младите читатели споделиха, че това е един различен рожден ден за тях, а библиотечният екип се надява, че всичко това ще стимулира децата да четат повече.

Последна промяна:
Свалете в pdf