Благотворителен футболен турнир в асеновградското с. Избеглии

Благотворителен футболен турнир в асеновградското с. Избеглии 512

ФК "Спартак" – Избеглии (община Асеновград) организира Благотворителен турнир по мини футбол. Датата, избрана за инициативата, е 01.06.24 г. (събота) - Денят на детето, а началният час - 09:00 ч. Целта на благородната кауза е да се съберат средства за 9-годишния Ивайло Поляков и за Радослав Михайлов на 3 г. Да подкрепят турнира са поканени професионални български футболисти - както настоящи, така и ветерани. Мястото на събитието е стадионът в с. Избеглии. Записването е със срок до 15.05.24 г. (сряда) на тел.: 0888 37 59 51.

Форматът на турнира е в следния ред: 4 игрища; 5+1 състезатели; до 9 участници в един отбор; професионални съдии; медицински екип; излъчване на живо; такса за отбор - 120 лв.; купи и медали за победителите. Благотворителното събитие ще включва също търг за тениски с автографи и продажба на сувенири. Ще се поставят и дарителски кутии - всички средства ще бъдат дарени в помощ на двете деца.

9-годишният Ивайло е с диагноза „Детски аутизъм и генерализирано разстройство в развитието“. Преди да навърши 2 г., родителите му са започнали да забелязват промени в поведението на детето. След многократни прегледи, е установена диагнозата и до момента се провежда ежедневна работа с психолог и логопед. На Ивайло са направени десетки изследвания и вече му се прилага необходимата терапия. Родителите казват, че се наблюдава подобрение в състоянието му, макар и минимално. Момченцето е с ТЕЛК, който е 100% с лична помощ, но сумата е непосилна за семейството, за да покрие всички разходи по терапиите, а лечението ще продължи дълго време.

Дарителска сметка:
ИВАЙЛО ПЕТРОВ ПОЛЯКОВ
IBAN: BG29FINV915013BGNBMLLG

3-годишният Радослав е роден на 05.04.21 г. На 4 месеца родителите му разбират, че детето има проблем - тялото му е отпуснато и не реагира на звуци. Веднага са потърсили лекарска помощ. Установено е, че Радослав е с диагноза "Цитомегаловирусна инфекция", вследствие на която има деформации на мозъка, мускулна хипотония с атаксия и глухота. Започнало е лечение срещу вируса и физиотерапия и са му направени множество изследвания - генетични и метаболитни. Към днешна дата момченцето вече е проходило, но трябват още много упражнения за цялостното подобрение на състоянието му. Извършени са му операции на двете уши за поставяне на т.нар. „импланти“. Предстои му да посещава специалист за слухопротезирани деца, за да може да се "научи" да чува и общува с другите. Родителите му го водят и на психолог, понеже има дефицит на вниманието и концентрацията и нужда от сензорна интеграция. Рехабилитациите ще продължават доста години и са свързани с всекидневно пътуване до Пловдив, а разходите са непосилни за семейството.

Дарителска сметка:
РАДОСЛАВ АТАНАСОВ МИХАЙЛОВ
IBAN: BG02STSA93000030675334

PayPal: RADOSLAV MIHAYLOV

REVOLUT: 0894391217

Последна промяна:
Свалете в pdf