Читалището в с. Червен спечели проект за нови книги

Читалището в с. Червен спечели проект за нови книги 265

НЧ „Христо Ботев-1926 г.”, с. Червен спечели проект за обновяване на книжния фонд на читалищната библиотека по програма „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност’ 2019 г." към Министерството на културата.

Проектът е на стойност 1089.44 лв., като 10% от стойността на проекта се осигурява от читалището. Включени са 100 заглавия от 10 различни издателства, като 29 от тях са на български автори, а 71 заглавия са на чужди автори. Средствата ще бъдат преведени до края на месец ноември. Така читалище „Христо Ботев-1926 г.” ще посрещне Коледните празници с обновена библиотека от любими книги. Сред авторите са Камелия Кучер, Дан Браун, Даниел Стийл, Ивинела Самуилова, Елиф Шафак и Никълъс Спаркс.

Министерството на културата обяви и втора сесия на програмата със срок на подаване на документите до 11.11.19 г. Читалището подаде проект и по тази конкурсна сесия и отново очаква одобрение. Параметрите на проекта са близки до първия - стойност 1052.27 лв., като 10% от стойността ще бъдат осигурени от читалището при одобрение на проекта. Той отново включва 100 заглавия от 10 издателства, като 38 са от български автори и 68 от чужди автори.

Последна промяна:
Свалете в pdf

Последни новини

Към всички новини
ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ