COVID-обстановката в Асеновградско към 31.03.22 г.

COVID-обстановката в Асеновградско към 31.03.22 г. 466

COVID - обстановката за периода от 26.02.22 г. до 31.03.22 г. Оперативният щаб за превенция и борба с разпространението на коронавируса предоставя информация за състоянието на пандемичната обстановка на територията на община Асеновград.

За периода с положителни тестове са 229 лица, жители на града. От тях хоспитализирани са шестима, а останалите са насочени за лечение в домашни условия. За периода починалите са седем души. В населените места на общината обстановката е както следва: село Боянци – петима са с положителни резултати, от тях  трима са хоспитализирани, а карантинирани, като контактни са 18 лица; село Горнослав – един е с положителен резултат; село Добростан – един е карантиниран; село Долнослав – двама са с положителни тестове, а под карантина е поставено едно лице; село Жълт камък – с положителен тест са двама жители; село Златовръх – с положителни тестове са три лица, един е хоспитализиран, други трима са поставени под карантина, а един човек е починал; село Избеглии – с положителни тестове са две лица, един е хоспитализиран, а под карантина са поставени трима души; село Козаново – с положителни тестове са четири лица, под карантина са поставени двама души; село Конуш – двама са с положителни резултати; село Мулдава – три лица са дали положителни резултати, шестима са поставени под  карантина; село Нареченски бани – с положителни резултати са четири лица, един човек е под карантина и едно лице е хоспитализирано; село Новаково – с положителен резултат са петима души, под карантина е поставено едно лице; село Нови извор – с положителен резултат е едно лице и трима са поставени под карантина; село Патриарх Евтимово – с положителни тестове са две лица, под  карантина е поставен един човек, а едно лице е починало; село Стоево – трима души са поставени под карантина; село Тополово – положителните тестове са девет, под карантина са поставени 14 лица, а един човек е хоспитализиран; село Червен – с положителни резултати са петима души.

В сферата на образованието ситуацията е спокойна и няма констатирани случаи на положителни резултати на COVID-19. През периода от 25.02.22 г. до 31.03.22 г. през МБАЛ - Асеновград са преминали общо 97 души (41 мъже и 56 жени). В COVID-отделението са били приети 74-ма души (32-ма мъже и 42 жени). Починали са четирима души (двама мъже и две жени). Близо 70% от хоспитализираните с положителни тестове за COVID-19 са над 65-годишна възраст, като се запазва процентното съотношение както беше през изминалите месеци от началото на годината. В сравнение с предходния месец може да се каже, че намаляването на случаите и на починалите е значително.

В тази връзка, Оперативният щаб призовава гражданите на община Асеновград въпреки отпадането на противоепидемичните мерки от 1-ви април, да бъдат предпазливи и отговорни към собственото си здраве и това, на околните. Особено уязвими са лицата над 65 г. и хората с придружаващи заболявания.

Последна промяна:
Свалете в pdf