Д-р Караиванов поздрави ръководството на СУ „Св. св. Кирил и Методий”

Д-р Караиванов поздрави ръководството на СУ „Св. св. Кирил и Методий” 742

„Просветната история на Асеновград е белязана да бъде ярка, дълга и паметна. Институцията, която днес е част от живота ви, има знаменателен принос за това.” – с тези думи кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов се обърна към присъстващите на празника на СУ „Св. св. Кирил и Методий” по време на тържествения концерт по случай отбелязването на 130 години от основаването на школото.

Д-р Караиванов удостои училището с грамота за постигнати високи резултати в образователно-възпитателния процес и връчи на директор Краева подарък дървена пластика.

Поздравлението си към екипа на „Св. св. Кирил и Методий” кметът каза още: „Вашето училище е живото доказателство как устремът към знание, желанието да обучаваш като учител, да учиш като ученик и да съпреживяваш като родител е сред най-ценните достойнства на един град, семейство, общност.

Наследник на Първото трикласно училище в града, трансформирано през годините в прогимназия, основно училище, държавно училище. През 1990 година става средно общообразователно училище, а днес има заслужен статут на иновативно училище, присъден му от Министерски съвет на Република България.

В летописа на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” завинаги остава вписан приноса на талантливи училищни директори още от времето на Следосвобожденска България и чак до наши дни.

От класните стаи на тази асеновградска образователна институция са тръгнали хиляди таланти от всяко поколение. Затова на всеотдайните учители от Вашето училище принадлежи гордостта за прекрасно свършена мисия. „

Празникът по повод 130 години СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се състоя в читалище „Родолюбие”. Възпитаниците на училището бяха подготвили богата програма, достойна за големия юбилей. Зрителната зала бе пълна с ученици, родители и гости. На юбилея бяха поканени и пенсионирани учители и директори на училището да споделят заедно общия празник.

Последна промяна:
Свалете в pdf

Последни новини

Към всички новини
ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ