Д-р Караиванов за началото на учебната година: Мисията училището да отглежда любознателни и щастливи млади хора има пълната подкрепа на Общината

Д-р Караиванов за началото на учебната година: Мисията училището да отглежда любознателни и щастливи млади хора има пълната подкрепа на Общината 478

Длъжни сме да правим всичко нужно, за да бъде и през новата учебна година училището място на знание, приятелства и показване на ценности сред децата и младежи на Асеновград. Винаги ще бъдем наблизо и оставаме истински съмишленици на мисията училището да създава добри, любознателни и щастливи деца. Това заяви кметът д-р Емил Караиванов в празничното си обръщение пред стотици деца и младежи в Асеновград. Той присъства на откриването на учебната 2019/2020 година в двете градски гимназии „Св. св. Кирил и Методий” и „Св. княз Борис I”, включени в проект за реконструкция и рехабилитация на дворните пространства.

Община Асеновград не отстъпи от ангажимента си пред новата учебна година и отново направи всичко необходимо за първия учебен ден. Защото както винаги, така и сега, е показала, че знае как да помага на училищните ръководства, колко е важно да се инвестира в ремонтни на сгради на училища и детски градини, на центрове и места за ученически занимания и отдих, заяви още кметът. Д-р Караиванов подчерта още как нищо от стореното няма да е достатъчно, ако не отдадем дължимото на труда на стотиците учители в Асеновград сега, както и на ветераните-учители, които са създавали потенциала на не едно асеновградско поколение.

По повод първия учебен ден д-р Емил Караиванов изпрати поздравителни адреси до педагогическите екипи на всички общински училища. Стотици ученици се гордеят, че пътят на образованието им е минал през класните стаи точно тук.

Така ще продължи да бъде, защото всички вие сте гаранция за успешно образование на нашите асеновградски деца, се казва в писмените поздравления, подписани от кмета.

Във всичките 12 общински училища на община Асеновград за първи път прекрачиха училищния праг общо 528 деца - първокласници, които, макар и символично, са с три деца повече от предходната учебна година. Първокласници ще огласят класните стаи и в училищата по селата Боянци, Мулдава, Златовръх и Тополово.

За новата учебна година Община Асеновград посреща общо 5545 ученика, от тях 250 деца в подготвителни групи. Учебните и детски заведения разполагат с квалифицирани 515 учители, а бюджетите на училищата поемат обезпечаването и на 136 души непедагогически персонал.

Десетте общински детски граници днес посрещнаха 1886 деца, а те и родителите им разчитат на 145 подготвени педагогически кадри и още 132-ма души непедагогически персонал.

Общо 20 на брой са предвидените за тази учебна година маломерни паралелки, за които ще бъде необходимо дофинансиране от бюджета на Общината в размер на почти 38 000 лева. Маломерни паралелки ще има в училищата в кв. Долни Воден, селата Мулдава, Златовръх и Тополово, както и една маломерна паралелки от 11 ученици в  ПГ по ХВТ „Св. Димитрий Солунски”.

Ето и пълният текст на поздравлението на д-р Емил Караиванов, произнесено на 16 септември 2019 година:

„Уважаеми учители, скъпи ученици и родители,

С изключително вълнение се обръщам към Вас, вашите колеги учители, учениците и родителите. Всички вие заедно сте общността на едно достойно асеновградско училище.

Първият учебен ден за българското образование всяка година носи всенароден трепет. Ние, асеновградчани, винаги сме знаели как да отдадем дължимото уважение и признание на нашето образование, на учителите, днешните и ветераните.

Прекрачваме прага на още една учебна година, 2019/2020 година. Вашето училище има основателно самочувствие, защото вие знаете, че цената на успеха е професионализмът на десетки учители.

Стотици ученици се гордеят, че пътят на образованието им е минал през класните стаи точно тук.

Така ще продължи да бъде, защото всички вие сте гаранция за успешно образование на нашите асеновградски деца.

Желая много здраве, много вдъхновение и мотивация за целия педагогически екип, за цялата училищна общност от ученици и родители.

Успешна и плодоносна да бъде новата 2019/2020 учебна година за всички вас!   

НА ДОБЪР ЧАС!

 

 Д-Р ЕМИЛ КАРАИВАНОВ /п/
Кмет на община Асеновград                                             
Последна промяна:
Свалете в pdf

Последни новини

Към всички новини
ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ