Денят на ракетните войски и артилерията отбелязаха в Асеновград

Денят на ракетните войски и артилерията  отбелязаха в Асеновград 255
Площадът в Асеновград вчера се изпълни с военни по случай Деня на ракетните войски и артилерията на Българската армия, 106 години от Балканската война и овладяването на Одринската крепост и 91 години от създаването на 4-ти артилерийски полк. Тържествения строй прие заместник- командирът на 4-ти артилерийски полк подполковник Красимир Ташев.
 
Гости на празника бяха секретарят по сигурност и отбрана на Президента на Република България бригаден генерал от запаса Стефан Янев, ген.- лейтенант Димитър Илиев – заместник-началник на отбраната, ген.-лейтенант Любчо Тодоров – командващ съвместното командване на силите, бригаден генерал Николай Караиванов – началник на щаба на сухопътните войски, кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов, народни представители от асеновградския избирателен район, архиерейският наместник стафрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев, кметове на общини и населени места от областите Пловдив и Пазарджик, генерали и адмирали от въоръжените сили на Българската армия, командири и началници на военни формирования, директори на дирекции от министерството на отбраната и щаба на отбраната и др.
 
По случай празника и за постигнати високи резултати в учебно-бойната дейност, доказан професионализъм при изпълнение на служебните задължения, проявено усърдие и трудолюбие със заповед бяха отличени с грамоти и награди военни от 4-и артилерийски полк, както и от Военните формирования в Казанлък, Ямбол, Стара Загора и Карлово. Наградите връчиха генерал-лейтенант Димитър Илиев и бригаден генерал Николай Караиванов.
 
Поздравителни адреси по случай Деня на ракетните войски и артилерията на Българската армия и 91 години от създаването на 4-ти артилерийски полк бяха получени от  името на президента на Република България и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, от министъра на отбраната, началника на отбраната, командващия съвместното командване на силите, командира на Сухопътните войски, командира на Военновъздушните сили, командира на Военноморските сили, началника на Военната академия „Г. С. Раковски”, кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов, кметове на общини от областите Пловдив и Пазарджик, командири и началници на формирования от състава на въоръжените сили, директори на дирекции в Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, началници на отдели в командването на Сухопътните войски, национални и регионални организации на военно-патриотичните съюзи.
Последна промяна:
Свалете в pdf

Последни новини

Към всички новини
ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ