Каратисти от Асеновград се върнаха със злато от Ловеч

Каратисти от Асеновград се върнаха със злато от Ловеч 377

Град Ловеч се превърна в арена по карате шинкиокушин за националното състезание за деца до 10 г., 12 г. и 14 г., откъдето СК "Хамон - Асеновград“ се завърна с осем медала. Сред тях и златото във възрастова група до 14 г. Над 350 състезатели от 28 клуба в страната премериха сили и демонстрираха умеения. Възрастовите категории бяха пълни с по 18-20 участници, а срещите започваха от 1/8 финал.

Носител на шампионската титла за Асеновград стана Стоян Павлов във възрастова група до 14 г. в категория до 55 кг. Той за първи път стъпи на татамито и показа своята сила, подготовка и желание за победа, а това му донесе и златото в неговата категория. На почетната стълбица от възпитаниците на СК "Хамон - Асеновград“ се качиха и Ивайло Делов, Мишо Илиев, Ванеса Иванова, Микаела Петкова, Виктория Ужиканова, Катина Сидиропулу и Халим Курд.

„При толкова много участници и голяма конкуренция няма как да не бъда доволен от постиженията на нашите каратисти. Всеки един от тях даде най-доброто от себе си, а някои изненадаха дори съдиите с подготовката и качествата си. Състезателите ни са сред най-добрите в България и го показахме отново. Деца и родители - всички сме заедно по достойния и труден път. А той не е само по време на тренировките в залата, но също и в ежедневните грижи и внимание към децата“, коментира треньорът на асеновградския клуб сенсей Илхан Наимов. Той допълни, че продължава подготовката на състезателите по ката и кумите за първенството в Шумен в края на този месец.

Последна промяна:
Свалете в pdf