Кметът д-р Емил Караиванов: "Кандидатстваме за 1,2 милиона лева финансиране за ремонта на спортна зала „Асеновец”

Кметът д-р Емил Караиванов: 220

Двата най-големи спортни обекта на Община Асеновград, градският стадион „Шипка” и многофункционална спортна зала „Асеновец” предстои да влязат в режим на ремонтни дейности. Идейният проект за градския стадион се очаква всеки момент да стане факт и върху неговата основа да се разработи реалния проект. Изработена е количествено-стойностната сметка /КСС/ за спортна зала „Асеновец” с общи параметри от 1,2 милиона лева. Това огласи на пресконференция в Общината кметът д-р Емил Караиванов.

„Четвърт век след откриването градската спортна зала е необходим сериозен ремонт, но исканията ни пред държавата за финансова подкрепа се оказаха безуспешни в последните пет години, сега сме обнадеждени”, каза кметът. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е отговорил писмено на кмета Караиванов, че Община Асеновград има право да кандидатства за финансиране по новия регламент на министерството, влязъл в сила от средата на месец юли.

„Общината е описала коректно всички видове неотложни дейности в ремонта и тяхната стойност по модули. Вярвам на бързо придвижване на документацията и да стигнем до вариант за държавно финансиране. Асеновград отглежда стотици спортисти, а десетки от тях в няколко поколения записват имената си като републикански, европейски и световни шампиони, затова заслужаваме отношение за по-добра спортна база.”- каза кметът и допълни: „Същото важи и за дългоочаквания ремонт на градския стадион. Очаквам до дни да бъде представен окончателният вариант на реконструкцията на градския стадион „Шипка“, който според изискванията трябва да защити ниво на спортен обект за национални състезания в поредица спортове, а в същото време да има и вариант за ползване от граждани и за масов спорт.”

Последна промяна:
Свалете в pdf

Последни новини

Към всички новини
ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ