В Асеновград вече няма да остане учебно или детско заведение, което да не отговаря на европейските стандарти за енергийна ефективност

В Асеновград вече няма да остане учебно или детско заведение, което да не отговаря на европейските стандарти за енергийна ефективност 377
В Асеновград вече няма да остане учебно или детско заведение, което да не отговаря на европейските стандарти за енергийна ефективност, безопасност и добра среда за децата и техните преподаватели – това каза по време на встъпителната пресконференция кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов.
 
Проектът „Образователна инфраструктура- обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на детски градини, модернизация на училища и рехабилитация на дворните им пространства“ е едно естествено продължение на проекта за енергийна ефективност на сградите на 9 училища и детски градини, който реализирахме през 2013 г. Тогава се вложиха над 5.3 млн. лв. в строително-ремонтни дейности на 4 училища и 5 детски градини, допълни още д-р Караиванов. Настоящият проект е на обща стойност 6 779 317,05 лв. и е със 100 % безвъзмедна финансова помощ.
 
Предвидените за изпълнение мерки са свързани с подобряването на енергийната ефективност, модернизация и рехабилитация на три детски градини - ДГ "Надежда", ДГ "Зорница" и ДГ "Пролет", и две училища - СУ "Св.св. Кирил и Методий" и СУ "Св.Княз Борис I", които са част от общинската образователна инфраструктура на гр. Асеновград. Обектите на интервенция са заложени в Инвестиционната програма на община Асеновград по Инвестиционен приоритет "Образователна инфраструктура" с цел реализация на интегрирания план за възстановяване и развитие 2014-2020.
 
В проекта са заложени и дейности, свързани с доставка на обзавеждане и оборудване, като част от цялостната модернизация на сградите и прилежащите им пространства. Предвидени са дейности осигуряващи достъпна  архитектурна среда, благоустрояване на дворните пространства, изграждане на нови площадки за спорт и игра, обособяване на нови озеленени пространства.
 
Изпълнението на проекта ще осигури модернизирани условия за качествено обучение и грижи за децата и учениците на територията на община Асеновград, за работата на преподавателите и останалия персонал. Успешното реализиране на проекта ще осигури качествени образователни услуги и грижи за  приблизително 2000 деца и ученици от петте обекта на интервенция.
Последна промяна:
Свалете в pdf

Последни новини

Към всички новини
ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ