Кметът на Асеновград: Ремонтът в ОУ „Ангел Кънчев“ няма да наруши учебния процес

Кметът на Асеновград: Ремонтът в ОУ „Ангел Кънчев“ няма да наруши учебния процес 1688

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев съобщи, че учениците от асеновградското ОУ „Ангел Кънчев“ стартираха в нормален ритъм новата учебна година. В школото се обучават около 400 деца и работят близо 50 учители. „Ситуацията в училището е от няколко години. Служителите са работили в обстановка, която не е била подходяща. От 2013 г. има постъпили сигнали в община Асеновград. Докладни записки са изпращани от бившите директори на учебното заведение Йордан Варадинов и Костадин Райчев. Чрез писмата си те са съобщавали, че таванът в няколко стаи пропада, спукал се е разширителен съд на парното, хлътнали са паркетите, обясни градоначалникът.

В докладната, която е пристигнала в община Асеновград от настоящия директор на ОУ „Ангел Кънчев“ Галина Милева, също се сигнализира за проблемите. Ръководството на общинската администрация изпрати екип на място. Бе направено конструктивно обследване със съвременен рентгенов апарат. Изследването установи провисване на плочата с 15 сантиметра. На извънредно заседание на Общински съвет – Асеновград от резерва бюджета на общината бяха прехвърлени 160 000 лева и по Закона за обществените поръчки бе избрана фирма изпълнител, която трябва да извърши конструктивно укрепване на сградата. В момента вече текат ремонтните дейности в училището, като учебният процес протича нормално.

Директорът на учебното заведение заедно с учителския колектив са създали организация до приключване на ремонта в засегнатия корпус да не се провеждат занятия. Без да се затруднява провеждането на учебните часове поетапно се извършва укрепване на всички 22 стаи.

Последна промяна:
Свалете в pdf
ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ