Николай Табаков представя новия си роман „Нула време”

Николай Табаков представя новия си роман „Нула време” 303
Този четвъртък (12.09.2019 г.) един от най-талантливите съвременни белетристи Николай Табаков ще представи в Асеновград последния си роман „Нула време” в Градска библиотека „Паисий Хилендарски”.
 
Това е 11-та книга на автора, който живее в близкото село Яврово. Литературният критик Никола Иванов казва за Николай Табаков, че той несъмнено е автентичен разказвач, който разчита на конкретните си преживявания и наблюдения върху живота в ежедневните му проявления, които умее да обобщи и универсализира. Той прави литература без маниерност, без да смуче от пръстите, защото е автор с биография.
 
Събитията в „Нула време” се развиват в северозападна България, на границата между трите съседски държави - България, Румъния и Сърбия, а действието съвпада с пускането на ферибота Видин – Калафат. Персонажите в творбата са представени с интересни имена, разкриващи техния характер - Кольо Бубалази, кметът Торлашки, Петър Иде-Му-Отръки, ромът Рушди, Сиси Запетайката, Барабан Капитански и други. Всеки един от тях търси сам за себе смисъла на своят живот на фона на събитията, които се случват. Това е и екзистенциалният въпрос, на който Николай Табаков търси отговори в своята последна творба.
 
Премиерата в Асеновград ще бъде от 17.30 ч. във фоайето на библиотеката с вход свободен.
Последна промяна:
Свалете в pdf

Последни новини

Към всички новини
ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ