Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част 699

Община Асеновград продължава да представя поетапно обектите от Концепцията си за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ).

Ремонт и обновяване на Градски плувен басейн. Градският плувен басейн в Асеновград е с олимпийски размери и се захранва с минерална вода. Разположен е на площ от 7000 кв. м. Посещава се сезонно от немалко жители и гости на общината. В обекта провеждат тренировките си много деца от спортни клубове. Басейнът и прилежащите му площи се нуждаят от цялостно обновяване. Проектната идея има за цел основен ремонт на Градски плувен басейн и прилежащите му пространства. Прогнозна стойност - 1 500 000 лв.

Изграждане на закрит плувен басейн. На територията на община Асеновград няма функциониращ закрит плувен басейн. В същото време, интересът към плувните спортове става все по-голям. Поради тази причина родители, треньори, деца и индивидуални спортуващи са принудени да пътуват до Пловдив и до др. близки градове през зимните месеци, за да тренират плуване. Проектната идея има за цел изграждане на закрит плувен басейн, отговарящ на всички съвременни изисквания. Предвижда се басейнът да бъде изграден в непосредствена близост до Спортна зала „Асеновец“. Прогнозната стойност за изграждането му е в размер на 3 000 000 лв.

Ремонт на закрит гребен канал до Спортна зала „Асеновец“. Най-големият в България закрит басейн за тренировки по кану-каяк е в Асеновград. Той е с размери 15 м. на 12 м. и в него могат да тренират 18 състезатели едновременно – 6 на каяк и 12 на кану. „Тази методика се използва от водещите в този спорт страни и позволява развиване на физическата сила и усъвършенстване на техническите умения на спортистите. Закритият басейн дава възможност за пълноценни тренировки през зимните месеци, което е от изключителна важност за състезателите. Съоръжението е построено през 1981 г. и се нуждае от ремонт. Необходимо е да бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност и др. ремонтни дейности. В Спортен клуб по кану-каяк „Асеновец“ тренират над 120 спортисти. Клубът е водещ в България с множество награди от държавни и международни първенства. Предвид спецификата на обекта, реализацията на проектната идея е от голямо значение за развитието на кану-каяка на регионално и национално ниво. Прогнозната стойност за ремонта на това съоръжение е 300 000 лв.

С обектите от Концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) на община Асеновград – част I – може да се запознаете – ТУК.

 

*ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ СЪС СЛЕДВАЩИТЕ ОБЕКТИ ОТ КОНЦЕПЦИЯТА.

Последна промяна:
Свалете в pdf