Около 400 души са ваксинирани за месец срещу COVID-19 в Асеновград

Около 400 души са ваксинирани за месец срещу COVID-19 в Асеновград 761

Повече от 400 души са ваксинирани срещу COVID-19 за месец в Асеновград. През периода от 27.01.22 г. до 25.02.22 г. имунизирането на населението се извършваше, както от общопрактикуващите лекари, така и във ваксинационния кабинет на болницата в града.

Ето как са разпределени поставените ваксини срещу коронавирус в МБАЛ – Асеновград - общо 416 дози, от които:

 

 

 

Pfizer – 363 дози

-          първа игла – 47 дози;

-          втора игла – 156 дози;

-          бустерна – 160 дози.

Moderna – 37 дози

-          първа игла – 1 доза;

-          втора игла – 12 дози;

-          бустерна – 24 дози.

Jansen – 16 дози

-          първа игла – 12 дози;

-          бустерна – 4 дози.

Поради занижения интерес към ваксинирането, през март кабинетът ще работи два дни в месеца, съгласно изготвения график, с който може да се запознаете ТУК: https://www.asenovgrad.bg/bg/novini/grafik-za-vaksinatsiya-i-revaksinatsiya-sreshtu-koronavirus-v-asenovgradbg-1 .

От РЗИ – Пловдив, филиал Асеновград уверяват, че е създадена необходимата организация за получаване на заявки и своевременно доставяне на заявените количества ваксини от общопрактикуващите лекари. През февруари до личните лекари са доставени 126 дози ваксини, от които Pfizer – 120 дози, Moderna – 2 дози и Jansen – 4 дози. С цел спазване на противоепидемичните изисквания, общопрактикуващите лекари са организирали "зелени коридори", в които предварително записаните пациенти се явяват за поставяне на ваксини. През март ще продължи ваксинирането на желаещите. Осигурени са необходимото количество от всички видове ваксини срещу COVID-19.

Последна промяна:
Свалете в pdf