ОУ „Христо Ботев“ в Асеновград вече разполага с игрище за мини футбол

ОУ „Христо Ботев“ в Асеновград вече разполага с игрище за мини футбол 1769

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално новоизграденото спортно игрище в двора на ОУ „Христо Ботев“ в града. Датата за събитието бе избрана специално – Международният ден на детето (1-ви юни). Градоначалникът отправи послание към най-малките жители на общината, като им пожела да са здрави и проспериращи, да сбъдват мечтите си и да спортуват активно. „Честит празник, мили деца! От детството остават най-красивите и незабравими спомени и най-добрите приятелства! Уважаеми родители, дарявайте децата си с любов и ги подкрепяйте безусловно, за да се чувстват те щастливи и защитени“, каза в обръщението си пред присъстващите кметът Христо Грудев.

Спортното игрище за мини футбол е с обща площ от 695 кв. м. и с размери 38 м./18 м. Площадката е изградена върху нова бетонова основа с настилка от изкуствена трева и оградена с ограда с мрежа, чиято височина е 4 м. Монтирани са и 2 футболни врати, като съоръжението е с осигурен достъп за хора в неравностойно положение. Съоръжението ще може да се ползва и от деца на други учебни заведения, с цел организиране на турнири и мероприятия, съгласувани с директора на ОУ „Христо Ботев“. Спортният обект беше изграден, след одобрен проект на община Асеновград по програма на Министерството на образованието и науката (МОН). Привлечената сума и инвестирана в съоръжението е в размер на 116 625,64 лв. с ДДС.

Директорът на училището Лилия Венева благодари на кмета д-р Грудев и неговия екип. Тя посочи, че изграждането на такова модерно и красиво спортно игрище е дълго чакано от възпитаниците и служителите на учебното заведение. И, че вече децата ще имат възможността да спортуват по-активно. В края на официалната част д-р Христо Грудев подари футболни топки на училищните отбори, с пожелание да постигат само победи.

Последна промяна:
Свалете в pdf