Провериха техниката за зимното обслужване на пътищата в Асеновградско

Провериха техниката за зимното обслужване на пътищата в Асеновградско 315

Община Асеновград извърши техническа проверка на техниката, с която ще бъдат обслужвани и почиствани пътищата, в случай на снеговалежи и заледявания. Зимното поддържане през сезон 2023 г. – 2024 г. ще се осъществява от общо 35 машини.

По снегопочистването в града са предвидени да работят 6 снегорина, 5 песъкари, 2 фадроми и два самосвала. За населените места от община Асеновград е планирано пътищата да бъдат обработвани с 13 снегорина, два комбинирани камиона, два верижни трактора, един комбиниран багер, един самосвал и една фадрома. Към настоящия момент, в общинската складова база има налично достатъчно солно-пясъчна смес и химичен препарат против заледяване. При необходимост ще бъдат поръчани допълнителни количества.

В комисията за днешната проверка участваха представители на общината и на „Пътна полиция“. Инспекцията включваше както обследване техническото състояние на специализираните машини и автомобили, така и документално – за валидност на винетки, застраховки и др. Проверяващите посетиха и извършиха огледи и на трите пункта – Асеновград, с. Червен, с. Мулдава. Няма констатирани забележки.

Последна промяна:
Свалете в pdf