Стоянка Мутафова бе посрещната в препълнената зала на читалище „Родолоюбие”

Стоянка Мутафова бе посрещната в препълнената зала на читалище „Родолоюбие” 435
Голямата българска артистка Стоянка Мутафова представи своята биографична книга на премиера в Асеновград, където бе посрещната от стотици почитатели в зрителната зала на читалище „Родолюбие”.
 
От името на кмета на общината д-р Емил Караиванов Мутафова получи почетния символ „Плакет Асеновград” за нейния огромен принос в световната театрална култура и като свидетелство за това, че родословните ѝ корени са свързани с асеновградския край. Той й бе връчен от заместник-кмета инж. Мария Вълканова, която й поднесе и поздравителен адрес с думите: „Жената, в чиято биография пише: „родена в София, Царство България”, не може да бъде по-малко от царица на българския театър и кино”.
 
„Добър вечер, столетие мое” е заглавието на книгата, а неин автор е дъщерята на Мутафова Мария Грубешлиева. В нея тя е събрала разказите от спомени на майка си, свързани с театъра, киното, колеги и приятели, събития и незабравими случки. В своята биография актрисата разказва за изживените мигове с други нашия големи артисти като Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Константин Коцев. Тя споделя и голяма част от личния си живот – за отношенията със своите съпрузи, родители и близки.
 
След премиерата Стоянка Мутафова остана дълго време на сцената за автографи и снимки с публиката.

Фотоград: Венелин Добрев

Последна промяна:
Свалете в pdf

Последни новини

Към всички новини
ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ