В Асеновград стартира „Наздравица за любовта“ – конкурс за любовна лирика

В Асеновград стартира „Наздравица за любовта“ – конкурс за любовна лирика 1815

Стартира юбилейното 10-то издание на Националния поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта”. Творческото състезание се провежда, като част от събитията в Асеновград, съпътстващи „Най-добро домашно вино”. Поетичният конкурс „Наздравица за любовта” е продължител на богатите литературни традиции на творците от града. Финансира се и се организира от община Асеновград. Конкурсът е анонимен и се провежда online. Имената на победителите ще бъдат обявени на сайта на община Асеновград.

Темата на конкурса - вечната вдъхновяваща любов и взаимността между хората. Участие могат да вземат автори от цялата страна, навършили 18-годишна възраст. Победителите, класирали се в първите 3 места в VIII и IX Национален поетичен конкурс „Наздравица за любовта”, нямат право да участват. Всеки автор може да представи до 3 (три) стихотворения. Творбите трябва  да са на български език, непубликувани в печатни или интернет издания към момента на обявяване на конкурса и, с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси. Не се допускат за участие преводи или адаптации.

Материали се изпращат само по електронен път на e-mail: obshtina@asenovgrad.bg . Писмата трябва да съдържат 3 отделни прикачени файла:
1. файл с конкурсните творби – неподписан, необозначен, в Word или PDF формат;
2. файл, съдържащ името на автора, пощенски код, град, адрес, e-mail, телефонен номер и заглавие на творбите, с които участва;
3. файл с попълнена и сканирана декларация за авторство (по образец, която може да бъде изтеглена от ТУК).

Авторите от Асеновград следва да упоменат в e-mail-а, че са жители на общината. Срокът за изпращане на творбите е до 02.02.24 г. (петък). Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани в сайта на община Асеновград  www.asenovgrad.bg на 14.02.24 г. (сряда). Кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат допуснати до участие. Изпращайки творбата си, авторите се съгласяват личните им данни да бъдат използвани за организацията на конкурса (съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни). С изпращане на творбите за участие в конкурса, участниците автоматично декларират, че са запознати с условията и, че ги приемат.

Награден фонд: I място – 400 лв.; II място – 300 лв.; III място – 200 лв. 2 поощрителни награди за автор до 29 г. – по 50 лв. Награда за „Най-успешно представил се асеновградски поет“ – 200 лв.

Последна промяна:
Свалете в pdf