Кметът на община Асеновград откри официално клуб на мотоклуб “Торнадо”

Кметът на община Асеновград откри официално клуб на мотоклуб “Торнадо” 1254

Сградата, намираща се в кв. “Запад” е предоставена от община Асеновград, с решение на Общинския съвет безвъзмездно. Реконструкцията, ремонтът и обазавеждането е извършено с лични средства и труда на членовете на клуба. Това каза след прерязването на лентата председателят на клуба Димитър Кисов. Д-р Грудев им пожела много късмет, добри машини, разум и добри условия при практикуването на спортовете си. Кметът им подари икона на Света Богородица с пожеланието да ги закриля в рисковите им занимания.

Кисов съобщи, че в момента в клуба членуват 26 души, които обичат и практикуват екстремни спортове. Според неписаните закони на братството в него не очлуневат жени и не заради съмнения в техните мъжки качества, а това е начин да ги предпазим от неприятностите и бедите, които волю или неволюси си причиняваме, уточни Кисов. Това обаче не пречи мотоклуб “Торнадо” да има много фенове от женски род. Той определи откриването на клуба като върхова точка в дейността на братството. В него ще развиваме само клубна дейност, ще посрещаме и обсъждаме работата си със сродни клубове от цялата страна и зад граница, каза още Димитър Кисов.

Гости на “Торнадо” бяха техни събратя от цялата страна, приятели от Асеновград, сред които и представители на групата съветници от БСП в Асеновград, които им подариха микровълнова печка. МК “Торнадо” многократно се включват в дейности на общината, за които се изисква специални умения и практикуване на екстремни спортове. Благодарение на тях, през лятото на 2010 година, за първи път от 30 години насам теренът на Асенова крепост бе изчистен от ненужните дървета и храсти.

Последна промяна:
Свалете в pdf