Социалният министър Тотю Младенов откри “Спешно отделение” в МБАЛ - Асеновград

Социалният министър Тотю Младенов откри “Спешно отделение” в МБАЛ - Асеновград 719

До момента обслужването на пациенти, транспортирани от Бърза и Неотложна помощ се извършваше за сметка на болницата. Помещенията са ремонтирани за 3 месеца, а обзавеждането е осигурено от самата болница.

МБАЛ Асеновград е една от малкото в сраната, която се самоиздържа и стои добре на здравния пазар. Оказваната в нея медицинска помощ е на нивото на областна и университетска болница, което е над средното за страната. Община Асеновград очаква окончателните критерии за кандидатстване по проект “Красива България” за 2011 година. В тази връзка се работи по проект за оборудване с медицинска апаратура и реконструкция на сградата на болницата.

Около 2,5 милиона лева МТСП отдели за 2010 година за финансиране на проекти по “Красива България”, още толкова са осигурени от общините, каза след откриването министър Младенов. Община Асеновград е една от тях и Спешното отделение е факт. Създадени са перфектни условия за работа на хората тук. Това е пример за това, какво се получава, когато се обединят усилията на местната власт и държавата, подчерта министър Тотю Младенов.

 
Последна промяна:
Свалете в pdf