Кметът д-р Христо Грудев представи параметрите на проекта за ремонта на училища и детски градини пред директорите им

415

На срещата присъстваха директорите на 5-те детски градини и 4-те училища, които ще бъдат ремонтирани по проект, финансиран със средства по ОП “Регионално развитие”. Общата стойност на проекта е 5329 343 лева, от които безвъзмездната помощ е 85% или в размер на 4 529 941 лева. Община Асеновград съфинансира проекта със 799 401 лева и 16 060 лева собствен принос над задължителните 15 %.

В проекта са включени ЦДГ “Мир”, ЦДГ “Асенова крепост”, ОДЗ “Слънце”, ЦДГ “Дружба” и ОДЗ “Бако Динчо”. Четирите учебни заведения са: СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” и СОУ “Св. Княз Борис Първи” в Асеновград, ОУ “Панайот Волов” в кв. Долни Воден и ОУ “Отец Паисий” в с. Тополово.

Строително-ремонтните дейности включват мерки за повишаване на енергийната ефективност на сградите и привеждането им към изискуемите норми. За целта ще бъде извършена топлинна изолация на външните стени и покрива, подмяна на дограмата с PVC. В зависимост от състоянието на отоплителните им инсталация проектът предвижда ремонт или подмяна на част от съоръженията, осъвременяване на абонатните станции и изграждане нови там, където не съществуват; подмяна или ремонт на водната система. За детските градини се предвижда изграждане на слънчеви колектори.

Кметът посъветва директорите на учебните и детски заведения да предвидят и собствени средства за ремонти, които могат да направят допълнително при реализирането на проекта. Д-р Грудев подчерта, че до лятната ваканция всички процедури трябва да приключат, за да може ремонтът да се направи през лятната ваканция на учениците. Всички сгради трябва да са готови до началото на новата учебна година, подчерта д-р Христо Грудев.

Последна промяна:
Свалете в pdf