Кметът на община Асеновград поздрави българският контингент, който заминава за Босна и Херцеговина

945

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев поздрави военнослужещите от 11 контингент на Българската армия, които ще участват в операция на ЕС в Босна и Херцеговина – “Алтея”. Това стана по време на тържественото изпращане в 4-ти артилерийски полк – Асеновград.

“Като кмет на община Асеновград съм изключително горд, че военнослужещи от нашия град и нашето поделение заминават за задгранична мисия. Но ще бъда истински щастлив да се върнете всички живи и здрави и със самочувствието за отлично свършена работа”. Подчерта в приветствието си д-р Грудев. Уверен съм, допълни кметът, че ще представите достойно както Българската армия, така и община Асеновград и България като цяло.

Доказахме, че българският войник с достойнство може да изпълнява служебните си задължения в която и да гореща точка на света, каза бригаден генерал Андрей Боцев, заместник-началник на Сухопътни войски. Покажете висок професионализъм и чувство на отговорност при изпълнение на задачите, като по този начин издигнете имиджа на БА сред колегите си от други държави, допълни генералът. Той връчи на националния командир на континента подп. Милко Дончев сертификата.

Военнослужещи бяха поздравени и от командира на полка полк. Валери Точилов. Те получиха и благословията на църквата в лицето на отец Атанас.

Последна промяна:
Свалете в pdf