Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ гостува на Асеновград по повод 3 март

569

Изложбата се организира по повод Националния празник на България и отбелязване на 133-та годишнина от освобождаването ни от Османско иго. Тя ще бъде експонирана в старинното училище „Св. Георги“ в града и ще бъде отворена за посетители от 17,30 часа на 2 март 2011 година.

Честването на празника на 3 март ще започне с панихида в памет на загиналите за освобождението на България пред гроба на пряпорщик Виняков в църквата „Св. Димитър“ от 10,30 часа. В знак на признатилност ще бъдат поднесени цвета от политици, общественици и граждани. От 10,30 часа на пл. „Акад. Николай Хайтов“ ще свири младежки духов оркестър „Пловдив“.

Тържественият митинг ще започне в 11,00 часа на площад „Акад. Н. Хайтов“. С военен ритуал ще бъде издигнат националното знаме на Република България. Свещеници от местните църкви ще отслужат празничен молебен за здраве и благослов за жителите на община Асеновград. Следва музикално-поетичен спектакъл „Слънцето на 3 март“ с участието на актьора Георги Василев и формация за възрожденски и патриотични песни от Пловдив. Честването ще завърши с концерт на певеца Илия Луков.

От 18,00 часа на 3 март ще има тържествена заря-проверка на 4-ти артелирийски полк – Асеновград.

Последна промяна:
Свалете в pdf