СТОТИЦИ ЖИТЕЛИ НА АСЕНОВГРАД СЕ ОТЗОВАХА НА ПРИЗИВА ДА ПОЧИСТЯТ ГРАДА СИ

СТОТИЦИ ЖИТЕЛИ НА АСЕНОВГРАД СЕ ОТЗОВАХА НА ПРИЗИВА ДА ПОЧИСТЯТ ГРАДА СИ 395

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев се включи в кампанията, като подкрепи служителите от общинския отдел „Екология” в района на църквата „Св. Илия”. Акцент на организираното пролетно почистване бяха културните паметници и местности за отдих и почивка, междублоковите пространства, градинките, дворовете на училищата и детски градини. През другата събота и неделя общината планира да се извърши масирано почистване на Асенова крепост, прилежащите й райони и пътя до нея.

Акцията днес бе по повод Великден, денят на Асеновград – 24 май и предшестващите го „Майски културни празници“. Сметосъбирачни коли на фирмата за чистота „Комунал“ и работници от общината и фирмата през целия ден бяха на разположение на съгражданите си като събираха боклука. Колите бяха със стикери със знака на националната кампания на БТВ – „Да изчистим България за един ден“.

Днес започна и освежаване на бордюрите на тротоарите по главните улици на Асеновград, а кметът уточни, че това ще се случи на всички улици в града. Едни от най-активните бяха жителите на кв. „Запад”, където по последни данни живеят най-много млади хора.

Последна промяна:
Свалете в pdf