30 години Етнографска къща Асеновград

30 години Етнографска къща Асеновград 1113
На 11 ноември  от 17:30 ч. се навършат 30 години от откриването на Етнографската къща в Асеновград. По този случай ръководството на музея  и екипа са подготвили богата празнична програма с много изненади, една от които ще бъде напълно реставрираната фасада на къщата, известна още като „Синята къща” заради цвета ù.
 
За доброто настроение на гостите актьорите от „Театрална работилница за мечти” ще изиграят кратък етюд, с който ще пренесат присъстващите във времената на семейство Чанос – първите собственици на къщата. Освен това ще бъде прожектиран и филм, заснет по време на откриването на къщата преди 30 години.
 
По повод юбилейната годишнина е организирана интересна инициатива, а именно „капсула на времето”, в която вече повече от  два месеца всеки посетител на музея има възможността да напише и постави своето пожелание, завет, мечта и така да се съхранят днешните послания за бъдещите поколения. За тези , които все още не оставили своето послание в капсулата на времето, вечерта ще имат тази последна възможност да го направят. Тя ще бъде тържествено заровена в двора на възрожденската къща и отново след 30 години ще бъде отворена. Музейниците приканват всички желаещи да се включат във вълнуващата инициатива и да споделят празника.

Начална дата: понеделник, 11 ноември 2019

Крайна дата: понеделник, 11 ноември 2019


Последна промяна:
Свалете в pdf

Последни събития

Към всички събития
ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ