Моноспектакъл на Мариус Куркински „Черното пиле” по текстове на Николай Хайтов пристига в Асеновград

Моноспектакъл на Мариус Куркински „Черното пиле” по текстове на Николай Хайтов пристига в Асеновград 119
На 15 септември от 19.00 ч. в зрителната зала на народно читалище „Родолюбие-1873 г.” ще гостува моноспектакълът на Мариус Куркински „Черното пиле” по Николай Хайтов. Билети могат да се закупят в читалището.
 
Моноспектакълът е съставен от три разказа на големия писател „Мерак”, „Пазачът на овесената нива” и „Черното пиле”. Събитието е част от програмата на Община Асеновград, посветена на 100 годишнината от рождението на Николай Хайтов.
 
Мариус Куркински: „Какъв нюанс от човешката природа обединява трите разказа в един спектакъл, ще разберат онези, които отново дойдат в театъра. Обръщам се към Николай Хайтов като към автор, който познава и описва душата на българина, но несъмнено е общочовешки писател. Сякаш самият човек поглежда към нас. Докосват ни човешки души, които никога не се свързват докрай с обществени, суетни отношения.”

Начална дата: неделя, 15 септември 2019

Крайна дата: неделя, 15 септември 2019


Последна промяна:
Свалете в pdf

Последни събития

Маргарита Хранова, Орлин Горанов и Роси Кирилова ще пеят в Асеновград за кампанията „Бъди войник”

Министерство на отбраната със съдействието на Община Асеновград ви канят на 24 септември на площада, където ще се проведе националната информационна кампания „Бъди войник”

Към всички събития
ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ