Община Асеновград отново с акция за събиране на едрогабаритни отпадъци

Община Асеновград отново с акция за събиране на едрогабаритни отпадъци 382

Община Асеновград организира акция за събиране на ненужни за гражданите едрогабаритни отпадъци. Периодът, в който ще се проведе акцията, е от 7-ми до 8-ми декември включително. Всеки гражданин може да се включи в акцията и да допринесе за опазване на околната среда, като изнесе непотребните си едрогабаритни отпадъци в близост до контейнерите.

Община Асеновград апелира хората да се съобразят с указания график и да извадят мебелите си в деня преди събирането или в същия ден - най-късно до 10:00 ч. Отпадъците да се разположат така, че да не пречат на движението и да не се паркират превозни средства в близост до контейнерите, защото ще се възпрепятства вдигането на едрогабаритния отпадък и същият ще остане несъбран. Община Асеновград подчертава, че акцията приключва на 8-ми декември и след тази дата събирането на този вид отпадък няма да бъде извършвано.

Гражданите, които са пропуснали горепосочения период, могат да се възползват от безплатното депониране на площадката за едрогабаритни отпадъци, разположена на депото - на изхода на града, в посока село Боянци. (Повече подробности за тази възможност вижте ТУК: https://www.asenovgrad.bg/bg/novini/usloviya-za-polzvane-na-ploshtadkata-za-bezplatno-deponirane-na-otpadatsi-v-asenovgrad .)

           Ето и графикът на акцията:

  • 07.12.2022г. -  кв. „Изток“, кв. „Свети Георги“, ул. „Христо Ботев“, ул. „Цар Иван Асен II“, ул. „Александър Стамболийски“, ул. „Княз Борис I“, кв. „Баба Тонка“
  • 08.12.2022г. – бул. „България“, ул. „6-ти януари“, ул. „Съединение“, ул. „Марица“, ул. „Васил Левски“, кв. „Метоха“, ул. „Гоце Делчев“, ул. „Ген. Дандевил“, ул. „Тракия“

 


Начална дата: сряда, 07 декември 2022

Крайна дата: четвъртък, 15 декември 2022


Последна промяна:
Свалете в pdf

Последни събития

Към всички събития
ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ