Първа самостоятелна изложба на художника Васил Папазов

Първа самостоятелна изложба на художника Васил Папазов 1105
Галерия „Крис” представя първата самостоятелна изложба на асеновградския художник Васил Папазов в Деня на народните будители 1 ноември от 17:30 ч.
 
Художникът Васил Папазов е роден в Чепеларе и е отраснал в Асеновград. Започва да рисува в гимназията. Негов учител е големият асеновградски художник Георги Ковачев. Учителят става и негов най-добър приятел. Васил Папазов се гордее и с познанството си с художника проф. Иван Кирков, който е оставил ярка следа от своя живот и творчество в Асеновград и не само. Двамата имат идея да направят съвместна изложба преди смъртта на проф. Кирков, но това така и не се реализира.
 
Васил Папазов е нарисувал стотици картини, които са поели своя път в домове и галерии в България и чужбина. Той рисува пейзажи от любимите кътчета на Родопите и Берковския балкан, където в последните години прекарва повечето време. През годините е участвал в почти всички национални изложби в Пловдив и София, организирани по линията на самодейното изкуство. Носител е на златен, сребърен и бронзов медал в тези изложби. Особено мил му е сребърният медал, връчен лично от Дечко Узунов.

Начална дата: петък, 01 ноември 2019

Крайна дата: петък, 01 ноември 2019


Последна промяна:
Свалете в pdf

Последни събития

Към всички събития
ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ