Рецитал на Виктория Стефанова за празника за будителите

Рецитал на Виктория Стефанова за празника за будителите 693

На 30 октомври от 17.30 ч. в Градска библиотека темпераментната актриса Виктория Стефанова ще провокира асеновградската публика с патриотичния рецитал „Житие велико, заради което той забрави всичко, дори и небето...”, посветен на празника на будителите.

Наричат я още „Жената поезия“. Тя обича сцената и животът й е преминал на нея. Виктория Стефанова има едногодишно обучение в Държавното музикално училище в гр. Пловдив, в класа на Елена Вапцарова, специалност пеене. Тя е певица, която през 1980 г. спира да пее, след смъртта на майка си.

Нейният талант обаче не спира да се развива до тук. Сърцето й се изпълва с поезия, с която тя успява да докосне сърцата на многобройните си почитатели.

Тя обича сцената. Притежава завладяващо сценично присъствие и излъчване. От публиката винаги изтръгва сълзи или смях. Знае наизуст над 100 поетични творби – тематично и жанрово разнообразни. Непрекъснато обогатява репертоара си. Любимите й автори са Христо Ботев, Пейо Яворов, Иван Вазов, Дамян Дамянов, Робърт Бърнс, Фазу Алиева, Леся Украинка, асеновградски творци. Включено ли е името й в афиш, означава препълнена зала, развълнувана публика- удовлетворена и духовно извисена. 

От основаването на Читалище „Св. Преп. Паисий Хилендарски -1997г“ до днес тя е член на Литературен клуб „Орфей“ към читалището.

През годините Виктория е удостоявана с множество награди от национални рецитал-конкурси. Една от най-големите й награди е класирането й на първо място със стихотворението „Кочо“ от Иван Вазов в Националния рецитал-конкурс – „ Оборище- факел на свободата“ в село Оборище, община Панагюрище.

Виктория Стефанова притежава несломим поетичен дух, рецитаторски талант и едно голямо поетично сърце.


Начална дата: сряда, 30 октомври 2019

Крайна дата: сряда, 30 октомври 2019


Последна промяна:
Свалете в pdf

Последни събития

Към всички събития
ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ