Започва набиране на преброители и контрольори за Преброяване 2021

993
От 15 септември започва набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. Преброяване на населението и жилищния фонд.
 
В срок до 30 октомври кандидатите трябва да подадат заявление по образец в общината, в която искат да бъдат наети. Документите за кандидатстване ще може да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 (линк към документите) и в сайтовете на общините.
 
При предстоящото преброяване ще бъдат ангажирани над 23 000 преброители и около 6000 контрольори, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация, като за община Асеновград преброителите ще са 165, а контрольорите-35.
 
Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Разбира се, трябва да бъдат комуникативни. Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.
 
При подбора на лица за преброители и контрольори ще се прилагат указанията и критериите на Националния статистически институт / Изтегли от ТУК/
 
Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.
 
Кандидатите за преброители и контрольори могат да подават необходимите документи  до 30 октомври 2020 г. в Информационен център на община Асеновград на гише № 1 и 2 – деловодство, всеки работен ден от 8.00 до 17.00 часа.
 
Документи по образец може да  изтеглите от тук:
 
 
Допълнителни разяснения във връзка с набирането и дейността на преброителите и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. преброяване на населението и жилищния фонд
 

Валидно до: петък, 30 октомври 2020
Последна промяна:
Свалете в pdf
ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ