Йордановден - Богоявление

Уважаеми съграждани,
Честито Богоявление! Светъл ден. Божи ден.
Празникът в Асеновград започна с отслужване на тържествена литургия в църквата “Св.Николай Чудотворец” в града. Последва шествие до пешеходния мост, където се състоя и ритуалът по спасяването на Божия символ. Над 50 смелчаци скочиха във водите на р. Чая, като най-бърз отново се оказа 32-годишният Мартин Пеев, който за пети път спасява разпятието. Пожелавам му здраве, късмет и дълголетие!
Празникът продължи с освещаване на бойните знамена на 4-ти артилерийски полк, а за здравето на военните беше отслужен водосвет.
Йордановден е един от най-големите християнски празници, който е символ на единството и вярата. Нека се надяваме на мир и добруване, нека вярата ни обединява!
На всички именици искам да поднеса своите искрени пожелания преди всичко за крепко здраве. Нека дните Ви бъдат изпълнени с благодат, почитайте името си и носете навсякъде със себе си светлината му и я множете!
Днес отбелязваме и 175 години от рождението на поета, революционер и общественик Христо Ботев! Поклон пред всички герои, дали живота си, за да можем днес да живеем в свободна България!
Д-р Христо Грудев
Кмет на община Асеновград

ОПОС
ОПАК
Администрация онлайн
Музеи на града
ЕС
ЕСФ